ناهید عبدی

فهرستی کاربردی برای پر کردن خلأهای محتوایی

اگر بخواهم خلأهای محتوایی را مطابق با آنچه در ذهن دارم تعریف کنم باید بگویم خلأ محتوایی یعنی هر آنچه باعث می‌شود محتوا به صورت باکیفیت تولید نشود و آن طور که انتظار می‌رود مصرف نشود و موردتوجه مخاطب قرار نگیرد.

خلأ محتوایی جاهایی خالی در محتواست که اگر به خوبی پر شود می‌تواند از محتوا خوراک خوبی برای مصرف شدن و باز نشر بسازد.

در غیر این صورت ما مخاطبان خود را پشت این جاهای خالی از دست می‌دهیم و همراهی با محتوای ما برای مخاطبان دیگر جذابیتی ندارد.

در اینجا فهرستی از خلأهای محتوایی را مطابق با آنچه به تجربه احساس کرده‌ام ارائه می‌کنم تا شاید بتواند به عنوان منبعی در گوشۀ ذهن تولیدکنندۀ محتوا جای بگیرد و با مراجعه به آن بتواند محتوای جذاب‌تری تولید کند.

خلأهای محتوایی پیشنهادی برای پر کردن خلأهای محتوایی
عدم شفافیت محتوا ترکۀ اندازه‌گیری مخاطب برای سنجیدن کیفیت محتوا که اغلب اوقات هم به صورت ناخودآگاه وجود دارد، میزان شفافیت محتواست. محتوای واضح و ملموس راحت‌تر مصرف می‌شود و تمایل بیشتری برای باز نشر آن از سوی مخاطب وجود دارد.
کپی کاری لازم نیست در حوزۀ محتوا متخصص باشیم تا تشخیص دهیم محتوا کپی شده است یا اصیل و حاصل فکر تولیدکنندۀ آن است. محتوای غیر کپی صمیمیت ایجاد می‌کند و اعتماد مخاطب را به زودی جلب می‌کند.
پیچیده بودن محتوا ارتباط مستقیمی بین عمق دانش و تسلط تولیدکنندۀ محتوا با سادگی بیان آن وجود دارد. محتوای پیچیده بیش از هر چیز نشان‌دهندۀ این است ک ه موضوع به حد کافی در ذهن تولیدکنندۀ آن شفاف نشده است و یا فرد توانمندی لازم را برای بیان پیام خود به دیگران ندارد.
زیاده‌روی در تواضع یا جسارت در تولید محتوا محتوای اثربخش حاصل هم‌زمانی دو فاکتور جسارت و تواضع تولیدکنندۀ آن است. تواضع برای اینکه محتوای تولیدشده را تنها از منظر خود درست بدانیم و جایی برای اشتباه بودن یا عدم مقبولیت آن باقی بگذاریم. جسارت هم به این معنا که بدون تعارفات کلیشه‌ای منظور خود را به صراحت بیان کنیم.
نداشتن خلاقیت در تولید محتوا خلاقانه نویسی جذابیت محتوا را افزایش می‌دهد. فرقی نمی‌کند محتوای تولیدشده کاملاً علمی و یا محتوایی صرفاً برای ایجاد سرگرمی باشد. خلاقیت تخیل را تحریک می‌کند و باعث ایجاد ارتباط بهتر با مخاطب می‌شود.
عدم ارزش‌آفرینی با تولید محتوا هر بار تولید محتوا فرصت جدیدی است ما را یک گام به جلو می‌برد یا چند گام به عقب می‌راند. محتوا باید این قدر ارزش‌آفرین باشد که با حذف آن چیزی از دنیای ذهنی مخاطب کم شود نه اینکه جای مناسبی برای محتوایی بهتر باز شود.
عدم ساختاربندی درست محتوا محتوای ساختارند را محتوایی تعریف می‌کنم که هدف دارد، می‌داند در چه مختصاتی از ذهن مخاطب قرار است قرار بگیرد و او را به کجا هدایت کند. نداشتن هدف در تولید محتوا باعث می‌شود این سردرگمی به راحتی به مخاطب هم منتقل شود و درنهایت دستاوردی برای او ایجاد نشود.
به‌روز نبودن محتوا برای تولید محتوایی که همواره مورد استقبال قرار می‌گیرد بهتر است به سمت تولید محتوای همیشه سبز رو بیاوریم.

 

عضویت در کانال تلگرام ناهید عبدی

مطالب مرتبط

2 پاسخ

  1. تجربه‌ی فوق‌العاده‌ی بود خواندن این پست. دقیقا در همین پست تمام این موارد را به کار گرفته بودید. سپاس از نوشتن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *